Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

Engelsiz Hackathon'da Öğrencilerimize Birincilik Ödülü

7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde, Vestel ve YGA (Young Grou Academy) tarafından sosyal girişimcilik kategorisinde düzenlenen Engelsiz Hackathon yarışmasında 668 başvuru arasından seçilen 60 kişi, 17 ekip görme engelliler için proje gelistirdiler. 24 saat boyunca süren kod maratonu sonunda yapılan jüri seçimiyle 3 proje dereceye girdi. Bölümümüz ögrencilerinden Baran Akbıyık, Mehmet Ali Baysal, Aykut Arabacıoğlu, Kürşat Eren Uzun ve Mert Kaya'nın oluşturduğu ITC ekibi tarafından geliştirilen akıllı gözlük bu yarışmada birinci seçildi.

Görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak isteyen ITC takımı, etraftaki cisimlerin sesli olarak agılanmasını sağlayan akıllı gözlük projesiyle yarışmada birinciliği kazandı. Çeşitli sensörlerle donatılan akıllı gözlük, mesafe ve çarpma uyarısı vererek görme engellilerin çevre ile etkileşimini kolaylaştırmayı ve bireysel hareket kabiliyetini artırmayı hedefliyor.